25 april, 2024
Okategoriserade

Ett foto i timmen – 4e september

I dag bestämde mamma och jag att vi skulle vara med i fotoutmaningen Ett foto i timmen, som en extra krydda på vår resa runt Östergötland. Jag har tagit 462 bilder idag, och många av dem är mycket bättre, mycket finare och mycket mer rättvisande av mitt besök på olika ställen än de jag valt ut. Men jag har tagit det foto som kommit närmast helt klockslag.

Resten får jag visa nån annan dag, tex när jag sitter till häst!

Här är mammas bilder förresten!

Kl 08.00. Dagen började med frukost hela familjen. Wendy har hittat sin nya favoritplats när vi äter vid köksbordet. Notera hennes svans, såååå söt!

Kl 09.00. Efter att Wendy tiggt klart lade hon sig i sin fotölj. Så snufigt som Anders hade sagt!

Kl 10.00. Halv tio hämtades jag av Mamma och Lars. Vårt första stopp var St Maria Kyrka i Finspång. Denna kyrka är typ från 1300-talet eller nåt sånt och har en väldans många fina takmålningar.

Kl 11.00. Vi besökte sedan Hejtorp, ett ställe där de hade getfarm och getosteri. Jag köpte en burk med fetaost i en örtblandning, supergott. Dessutom erbjöds getsafari och ett kök där Östergötlands bästa kock grillade getost getkött. Sa jag att de hade getter också?

Kl 12.00. Efter Hejtorp åkte vi till Lennart & Brittas köttfarm, eller ja, kofarm. De har Herefordkossor där, otroligt söta med lockig päls i pannan. Där red jag bla på ardennerhästen Hedwig! Vi klappade kossor, åt grillkorv och fotade med. Men klockan tolv hade vi redan lämnat stället och var påväg till Norsholm, så bilden är tagen utanför Skärblacka.

Kl 13.00. I Norsholm hade vi tänkt äta på Kapten Billings café, eftersom de enligt kartan skulle ha raggmunk med fläsk. Dock hade de inte en aaaaning om vad vi pratade om, så vi åt på Lennart & Brittas café istället. En bakad potatis med skinkröra. Gott. Mamma har väldigt fina ögon tycker jag!

Kl 14.00. Efter Norsholm vände vi åter mot Norrköping, med ett stopp i Melby Nostalgiladan. Där fanns en massa fina möbler och glas etc från 60-talet typ. Där åt vi också årets Östgötabakelse, rulltårta med blåbärsfyllning, blåbärsgrädde och persika. Mums! Vi släppte av Lars i Smedby och åkte sedan till Norrköpings Veteranbilsklubb, där vi såg en udda AMC Pacer, en underbar Rolls Royce Silver Shadow och en massa andra fina bilar. Titta bara på speglingen i denna Mercedes Benz från 1940-talet.


Kl 15.00. Efter veteranbilsklubben som låg ute på Händelö i Norrköping åkte vi till Johannisborgs ruin. Johannisborg var en stjärnformad försvarsport in i Norrköping som ryssarna brände ner på 1700-talet. Nu finns bara tornet kvar och en liten del av vallen. Bilden visar baksidan av tornsporten.

Kl 16.00. Sedan åkte vi ut på Vikbolandet, eller Vippolandet som vi säger här i Norrköping. Vi åkte först till nåt ställe jag inte minns namnet på, där fanns det massor med fina blommor och smideshantverk. Men kl 16 var vi på Å lanthandelsmuseum. Det såg precis ut som en gammaldags lanthandel, verkligen mysigt.

Kl 17.00. Efter lanthandeln letade vi oss fram till Skamby Gravfält, Östergötlands märkligaste båtgravfält. Här finns 13 gravar och från början var de mer kullformiga, med tiden har de sjunkit ihop och bildat gropar. Gravfältet hölls öppet av får. Tyvärr dog min kamera efter detta besök. så jag missade helt att fota när vi besökte Svensksundsvikens Naturreservat. Kanske har mamma lagt upp bilder därifrån, jag länkar in det senare.

7 tankar på “Ett foto i timmen – 4e september

Kommentarer är stängda.