23 april, 2024
Okategoriserade

Vi-Peeling – bilder

Idag är det 5e dagen efter min Vi-peeling. Tänkte visa lite bilder nu när det nästan är färdigfjällat. Imorgon ska jag visa bilder på hur det ser ut dag 6.

Dag 1

Jag gjorde alltså denna behandling hos Anita på Medaskin, som vanligt. Denna behandling var en av fyra övningsbehandlingar hon gjorde, så en expert på Vi-peel var också där.

De började med att tvätta av mig sminket för att sedan använda aceton (!!) över hela ansiktet. Som ni kan förstå var det inte direkt angenämt, acetonångor är ganska obehagliga att få i näsan. Därefter applicerade hon peelen över hela ansiktet, även över ögonen och ner på halsen. Vi-peel är en väldigt mild – men effektiv – peel som fungerar på alla oavsett hudtyp.

Detta tog en kvart ungefär, sedan fortsatte jag jobba eftersom det ju var en torsdag. Krämen skulle vara på så länge som möjligt men minst 4 timmar. Det var skönt att det var så kallt ute, för ju längre tiden gick, desto mer brände det. Det blev en kemisk reaktion helt enkelt som blev varm. När jag kom hem på kvällen såg jag ut som en kräfta som ni ser på bilden.

Jag tvättade av mig med vanligt vatten och mild rengöring, därefter baddade jag huden försiktigt för att bli torr. Jag använde därefter den våtservett jag fick med mig i ansiktet. Denna servett innehåller också något ämne som fortsätter processen, man ska vänta en timme innan man sover med den för att inte gnugga av allt på kudden. Det var egentligen först nu det började göra lite ont.

Dag 2

När jag vaknade morgonen efter var jag väldigt röd i ansiktet. Jag tvättade av mig försiktigt och smorde in mig med min vanliga dagkräm med solskydd. På bilderna har jag duttat ut foundation, bara för att ni ska se hur otroligt röd jag var.

Även idag var jag rätt varm i ansiktet, det började kännas lite stramt men syntes ingenting ännu. Det gick också att använda smink som dämpade det röda en aning. Även idag var det skönt att vistas ute så mycket som jag gjorde, för att kyla ner. Mot kvällen började det strama rejält.

Även denna natt använde jag våtservetten, men det sved inte alls lika mycket.

Från vänster: När jag vaknade, sminkad på dagen, sedan är det två bilder från kvällen när jag duschat och sminkade om mig. Röööd!

Dag 3

Såg helt ok ut när jag vaknade, såg ganska solbränd ut dock. Efter några timmars ätande och skrattande började huden runt munnen spricka upp. Nu gällde det att inte dra i flagorna, att klia eller på andra sätt utsätta den nya huden under för påfrestningar. Jag kunde inte ha smink denna dag, utan använde bara den  fuktkräm jag fått med och solskydd. Mer och mer sprack upp under kvällen.

Dag 4

Nu var det rätt svårt att låta bli att dra bort flagor. Jag försökte att liksom bara gnugga lite så det som satt verkligt löst skulle lossna men inte dra loss nåt. Risken är väldigt stor att det blir inflammationer under annars. Jag har fått några under munnen, de ser ut som munsår ungefär.

Den gamla huden såg riktigt äcklig ut nu, som solbränd gammal hud.

Dag 5 (idag)

Idag på morgonen var jag väldigt flagig, men efter en dusch där jag försiktigt gnuggade lite på huden fick jag bort det mesta som hängde löst. Jag kan verkligen inte låta bli att pilla, men jag har gjort så gott jag kan. Huden under ser väldigt fin ut dock!

12 tankar på “Vi-Peeling – bilder

  1. Shit, vad äskigt det låter! Men samtidigt fascinerande, hoppas resultatet blir som du önskar. :)

  2. Intressant!

    Måste fråga; vilket är bäst: att ha foundation varje dag eller att inte ha det? Jag trodde det bästa för huden var att inte ha det och har därför (samt pga lättja) bara använt det på fest. Härom veckan hörde jag dock att foundation skyddar mot alla skadliga grejer som flyger omkring i luften. Vad är sant?

  3. Viola: Vad jag lärt mig är det alltid bäst att ha ett skyddande lager av solskyddskräm och foundation vid utomhusvistelse och på kontor. Speciellt solskydd slarvar många med på vintern, det innehåller ju både kemiska och fysikaliska filter som är bra mot just skit i luften.
    Om du inte orkar hålla på med foundation kan du ju ändå ha en färgad dagkräm med spf, just för att ändå få den effekten.

    Men jag är inte expert, detta är bara vad jag fått lära mig. Oskyddad hud ute är dock aldrig bra.

  4. Vad spännande att få se de olika stegen! Och jag förstår att det är svårt att låta bli hudflagorna, det riktigt kliar i fingrarna

  5. Stort tack för infon, då känner jag mig lite klokare! :) Får spana in utbudet lite noggrannare tror jag. Har kört med Make Up Stores foundation i NIO år. (visserligen endast några ggr per månad, men ändå)

  6. Heej har en fråga använde hon vanligt aceton som man änvänder till naglarna? :O Sen undrar jag tror du man vågar göra det själv hemma?

    Mvh Sabina K

  7. oj oj oj , men jus ngt sånthär har jag sökt att få läsa om o se lite bilder på. skall på konsultation om 3 veckor men tänkte att jag gör vi peelingen på hösten frst?? skall till thailand på påsken så kanske bra så eller hur? ingen sol efter peelingar som är så starka! bara skydda skydda ansiketet.,

    1. @cathrine, Ja, du ska absolut göra denna på hösten eller vintern, men inte innan en utlandsresa. Jag tycker resultatet blev bra, helt klart värd pengarna!

Kommentarer är stängda.