28 april, 2024

Pret-ty-tema: borstar

Jag är rätt kass på det här med teman, men tänkte bjuda på ett borstinlägg idag! Har nämligen ingen schysst Dagens att bjuda på ikväll…

Tog faktiskt hand om mina borstar igår, jag är rätt dålig på det också. Det är möjligt att jag är världens absolut lataste människa, trots att jag jobbar deltid just nu sover jag mest och hoppas att Anders hinner städa när jag är på jobbet, hehehe…. Jag lovar, jag ska skärpa mig!

Anyway, jag har fyra borstar som jag använder dagligen. Rougeborste, foundationborste, ögonskuggeborste och en kobuki.

Rougeborsten köpte jag på Kicks för 100 år sedan. Den är jättegammal, träskaftet är nästan helt avskavt med färgen. Men jag har hållt efter den, klämt åt fästet så inte håren rymmer och tvättar den ofta. Så använder jag den bara till rouge, just nu Dallas från Benefit. På sommaren blir det bronzer. Tror det är vanlig syntet i den, när jag blir rik ska det köpas en ny i naturhår.

Foundationborsten är också den från Kicks, i syntethår och riktigt bra. Den tvättar jag oftare, den blir ju lite kladdig och ibland blir det tom ögonskugga på den om jag behövt reparera min mejk. Men jag borde tvätta den efter varje dag, men hinner inte…

Ögonskuggeborsten är från TINte och den bästa borste jag nånsin använt. Den är lite större än en normal ögonskuggeborste, men av någon anledning gillar jag det. Kanske är latheten i mig, haha! Den får med sig mycket pigment och lämnar också av sig det mesta. Ibland använder jag mindre borstar med, men inte så ofta numera. Den var dubbel när jag fick den, men den mindre borsten har jag tagit bort. Den är gjord av get och ponnyhår.

Sista borsten är en syntetisk kobukiborste som jag använder till puder just nu. Inte optimalt men ändock. Det funkar. Men som sagt, borde ha en pudervippa eller nåt istället.

4 tankar på “Pret-ty-tema: borstar

  1. Hej!
    skulle du inte ta bilder på alla dina borstar? Är jättenyfiken! Sen om du har tid hade det varit kul om du hade visat hur du använder dem till dina fina sminkningar.
    Kram Christel

  2. Bra idé Christel!
    Ska göra det när jag kommer hem =) Demo om penselanvändningen kommer imorgon.

Kommentarer är stängda.