28 april, 2024

Hur får jag mina naglar så långa och fina?

Tänkte att jag skulle berätta lite hur jag sköter mina händer och naglar, i brist på annat att skriva om såhär på jobbet. Jag vill dock börja med att säga att även om detta funkar på mig så kanske det inte gör det på någon annan.

Jag brukar inte visa upp mina naglar så mycket, är så svårt att fota dem. Lägger upp en bild på min nuvarande notd ikväll, har tyvärr ingen möjlighet att göra det nu. Men det jag skulle säga var iaf att jag är väldigt nöjd – och stolt! – över mina naglar och händer! jag har alltid haft väldigt starka naglar och de växer väldigt snabbt och blir långa. Går de av är det för att de spricker längs kanten.

Jag byter lack 1 gång i veckan, varje söndag tar jag bort det gamla lacket med en skonsam remover från Cien som jag köpte på Lidl. Den är verkligen jättebra! Trycker lätt med bomullsrondellen mot nageln i några sekunder innan jag gnuggar av resten. När allt är borta filar jag lätt kanterna, ev filar jag ner nageln några mm. Att fila naglarna gör jag ständigt förresten, har alltid en fil i handväskan och en vid teven. Att börja bita på en flisa kan orsaka stora skador, väldigt svårt att låta bli när man börjar fastna eller det rivs tex.

Jag använder alltid ett underlack, just nu ett från Sally Hansen som gör naglarna starka. Beroende på hur mycket tid jag har innan jag ska sova eller nåt så väntar jag med att lacka naglarna tills jag har minst en timme på mig. Jag har lärt mig med tiden att det är trist att lägga ner tid på att lacka när det sedan förstörs direkt. Tex att behöva gå på toa eller knyta skorna, eller tangentbordet på laptopen som naglarna ständigt åker ner mellan!

Beroende på lack blir det ett eller två lager, helst 1 lager som får torka ordentligt innan jag lägger på nästa, därefter ett topplack. Sally Hansen där också för enkelhetens skull. Oftast lägger jag på ett nytt lager onsdag-torsdag, beroende på hur mycket som skavts av. Men jag tar aldrig bort allting i onödan.

I övrigt använder jag inte mycket salvor eller krämer. Kan hända att det blir någon nagelbandskräm ibland men oftast inget speciellt. I övrigt kan jag säga att jag alltid varit noga med naglarna, men har aldrig haft mycket nagellack att välja på. Mycket därför jag startade Nailmail bla. =)

Nå, inte så spännande som sagt, men det funkar för mig och det blir oftast bra. =)

2 tankar på “Hur får jag mina naglar så långa och fina?

  1. Jag önskar så att mina naglar skule vara starka av naturen… Så länga som dina blir de aldrig. Inte ens eter litervis naelstärkare. Men, jag är glad ändå. Så länge man ha något att lacka på!

Kommentarer är stängda.