29 mars, 2024

Naturligt solskydd: Kallpressad Hallonfröolja

Tänkte ge er ett tips såhär på måndagsmorgonen, bara för att smygstarta veckan liksom! Ni vet ju att maj är hudcancermånaden, Skin Cancer Awereness Month och därför vill jag tipsa er om en olja som innehåller ett naturligt solskydd.

akoma-hallonolja

Oljan är en kallpressad hallonfröolja, vilket ger ett solskydd på mellan spf 28-50 – vilket får anses som väldigt högt för en olja! Såhär står det Akoma Skincare:

Hallonfröolja (kallpressad)

(Rubus idaeus)

Hallonfröolja besitter en hög andel av vitamin E, vitamin A och omega-3 och omega-6-fettsyror och har anti-inflammatoriska egenskaper och är användbara vid behandling av eksem, psoriasis, tandköttsproblem, utslag och andra hudåkommor.

Hallonfröolja kan fungera som en UV-A och UV-B-sköld, en solskyddsfaktor på ca 28 och 50 har visats, vilket gör det till en viktig ingrediens i naturliga solskyddskrämer.

Det blev ett köp av denna igår, beställde ny African Black Soap – 1 liter! – också så blev i samband med det. Från Akoma Skincare alltså.

Någon som testat hallonolja eller något annat naturligt solskydd?

7 tankar på “Naturligt solskydd: Kallpressad Hallonfröolja

  1. Låter ju kanonbra! Jag skrev om solskydd häromdagen och det var en tjej som sa att hon vill ha naturlig solskydd. Var köper du den här? Är det på Akoma Skincare?

    1. @Elisabeth, Jadå jag använder den hela tiden! Förutom doften som är lite mysko så är den helt ok! Svårt att säga om den funkar men jag har ju inte bränt mig iaf! :D

  2. Hej, detta ska testas men kan man blanda den med någon annan olja eller ska den användas som den är??

Kommentarer är stängda.