28 april, 2024

Jämförelse: shadestick vs. color definer

son-1603-3.jpgIdag måste jag ha sett verkligt konstig ut! Tänkte att jag skulle göra en jämförelse mellan Mac Shadestick i den bruna färgen Gentle Lentil och den beiga färgen från Maybellines Color Definer. Båda är krämskugga i stiftform, rekommenderade att använda under ögonskuggan som primer och bättre fäste. Jag använder båda, den ljusa när jag vill ha ljusare skuggor och den mörka när jag vill ha – ja, du gissa det, mörka skuggor.

Idag tänkte jag således ha en på varje. Dels för att med bilder visa hur olika färgerna blir, men också för att testa hållbarheten. På dessa bilder har jag lagt dagkräm, Matt Touch och foundation, Mac Studio Fix. Dock inte på ögonlocken.

Så här ser det ut direkt efter att jag applicerat de olika stiftskuggorna:
son-1603-1.jpg

I båda fallen har jag arbetat ut dem en aning för att det ska bli ett jämnare underlag. Dock inte så mycket att de inte syns alls, bara så det inte är klumpigt eller ojämnt fördelat. Mac Shadestick är alltså den mörka på höger öga (vänstra ögat sett framifrån), den ljusa är Color Definer från Maybelline på vänster öga (höger öga sett framifrån).

Nästa bild visar hur olika skuggorna ser ut med de olika underlagen:
son-1603-2.jpg

Ganska rejäl skillnad i hur lystern och färgerna framträder. Då har jag ändå försökt tona ner den mörka färgen en aning och mörkat den ljusa. Men det syns ändå en markant skillnad (som jag inte såg i spegeln…)

Slutligen, hur skuggorna såg ut 5 timmar senare, efter att jag varit ute och suttit på ett möte och gäspat:
son-1603-41.jpg

Lägg märke till att Macs Shadestick har samlat sig runt vecket, medan Color Definern sitter mycket bättre fortfarande. Den är alltså den klara vinnaren på detta test i hållbarhet. Mac tycker jag nog ändå vinner i färgåtergivningen. Dött lopp alltså!

Dock ser ni också att min foundation inte sitter lika bra under glasögonen…

5 tankar på “Jämförelse: shadestick vs. color definer

  1. hej, haha, ja han är rolig ibland, men du ska veta att jag skulle kunna ge mitt högra öga för att få tyst på honom ibland..

  2. har själv testat color definer… herregud vad den sitter! sjukt svår att få bort stort plus på det!

  3. Aha! Man ska alltså testa color definer i alla fall! Kul test, bra bilder!
    Min foundation håller förresten inte heller lika bra under glasögonen, men det syns ju inte förrän man tar av dem! :D

  4. Jag har längtat efter denna jämförelse. Kanon bra jobbat. Jag få nog göra ett nytt försök med min color definer. Jag dissade den totalt eftersom jag tyckte att den var svår att få jämn. Jag har den turkosa färgen, kanske har det betydelse.

Kommentarer är stängda.